Derfor kan du ikke skrue op for varmen endnu

Published by Ejendomskontoret on

I Ejerlejlighedsforeningen Fortbo er det udetemperaturen, der bestemmer hvornår varmeanlægget åbnes. Derfor kan du ikke bare tænde for varmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ejerlejlighedsforeningen Fortbo’s varmeanlæg åbner selv for det varme vand til radiatorerne, når udetemperaturen (målt som gennemsnit over en kortere periode) kommer under et bestemt niveau. Der kan derfor godt være varme på i en kold uge i september, men ikke på en varm dag i oktober. Det betyder samtidig, at man som beboer først selv kan styre varmen, når der åbnes for varmeanlægget i Fortbo.

I vores varmecentral styrer vi efter en rumtemperatur på 22 °C, som er i tråd med Energistyrelsens anbefalinger. De siger at boligen skal have en rumtemperatur på 21 °C om morgenen, da temperaturen stiger i løbet af dagen. Nogen vil føle det for varmt andre for koldt. Men det er op til den enkelte, at klæde sig på efter årstiderne.

”Fordelen ved den automatiske styring er, at det sparer strøm og varme, når der ikke er tændt for varmen i perioder, hvor der ikke er brug for det for at holde 22 °C i boligen. Dermed bliver varmeregningen billigere for alle i Ejerlejlighedsforeningen Fortbo. På samme måde er vandet i radiatorerne ret lunkent, når der er 14 °C udenfor – og ret varmt, når det er frostvejr.

Sådan kan du tjekke om din bolig er varm nok

Når varmecentralen styres automatisk kan det nogle gange give problemer i overgangsperioder som nu, hvor vi er på vej mod koldere tider. Her vil radiatorerne virke kolde, men jeres rumtemperatur skulle gerne være ca. 22 °C.

Et godt tip er, at se på et termometer, hvad temperatur I har i rummet og ikke mærke på en halv kold radiator, for så fryser I. Ved at sætte alle radiatortermostater på 3 vil disse så lukke, når temperaturen i boligen er ca. 22 °C.

Hvis rumtemperaturen ikke er tilfredsstillende, skal i i første omgang få kontrolleret rumfølere, stifter og evt. om der er luft i radiatoren.

I de lejligheder med gulvvarme, som er forsynet med fjernvarme, vil i opleve lunken/kolde gulve især forår og efterår. Dette skyldes, at fliserne ikke når at blive varmet op, når fjernvarmefyret tænder og slukker afhængig af udetemperaturen.

error: Indhold er beskyttet !!