Plastaffald

Plastaffald

Det er vigtigt for miljøet, at vi genbruger de ressourcer, der findes i plastik, frem for at brænde dem af. Det er med til at spare miljøet for store mængder CO2. Plasten fylder normalt en stor del af din almindelige skraldespand, så vi er overbeviste om, at vi fremover kan sende meget plast til genanvendelse.

Vi ved godt, at det kan være en udfordring at sortere emballageplastik fra, fordi det kræver, at vi ændrer vores vaner. Men miljøgevinsterne er så store, at det er en indsats, der er værd at gøre. Vil du have inspiration til, hvordan du selv kan indrette dig, så det bliver nemt for dig at sortere i hjemmet, kan du besøge dinsortering.dk.

Du kan smide både hård og blød plast i containeren til plast: emballageplastik, såsom poserne fra rugbrød, bakkerne fra hakket oksekød, folien omkring tomaterne, flasker, dunke og bøtter. Du skal bare sørge for, at emballagen er tømt og fri for madrester – og nogenlunde ren. Hvis du skal bruge varmt vand og sæbe for at få det rent, skal du hellere smide det i den almindelige skraldespand til restaffald. Ellers går miljøregnskabet nemlig ikke op.

Dit plastikaffald skal smides i den nye container til plastik, som vil stå sammen med resten af din ejendoms affaldsbeholdere.

Rigtigt meget af det affald, som vi normalt smider til restaffald, er lavet af plastik. Og det kan vi bruge meget bedre end at brænde det. Derfor skal vi begynde at sortere plasten fra.

Det er vigtigt, at plastikken er nogenlunde ren, når du smider den til genbrug. Derfor kan du blive nødt til at skylle den først. Hvis plastikken ikke bliver ren af at blive skyllet med koldt vand, skal du i stedet smide den til restaffald, fordi den miljøgavnlige effekt forsvinder, hvis du bruger for meget vand og varme på det.

Affald, som skal i din beholder til plast:

– Bokse
– Emballager fra mad
– Låg
– Plastikflasker
– Plastbeholdere
– Plastbøtter
– Plastdunke
– Plastikfolie
– Plastikposer.

Vi har også noget plastik i hjemmet, som ikke skal i plastbeholderen, fordi det ikke kan genbruges på samme måde som almindeligt plast. Det er især produkter af PVC, men også andre slags plastik:

– Bølgeplast
– Flamingo
– Gavebånd
– Gummistøvler
– Havebassiner
– Haveslanger
– Medicinemballage
– Plastemballager, der har indeholdt kemikalier, såsom eddikesyre (de skal afleveres i affaldsgården ved contaneren tilfarligt affald)
– Regntøj.